Share



A Woven Workplace
Westpac

Coinciding with its 200th year, Westpac were refurbishing their Sydney headquarters and implementing an agile workplace model. 

To help facilitate this, our brief was to provide wayfinding that would provide navigation alongside cues to the types of work-styles available. Placemaking features were also required to activate specialist floors whilst providing a narrative about the bank’s impact, both historically and today. 

Our design required flexibility across the typical, specialist and executive floors and so we curated a create a series of abstracted imagery selected to support a range of diverse brand stories. Images were then allocated to support different functions - in focus zones graphics became quiet, tonal images but in active areas they were etched into screens or perforated into wall claddings. Lift lobbies featured dimensional level numbers, providing a unique experience to each floor.

Accessible and operational signage was also a central focus for Westpac to provide an inclusive and easy-to-use workplace for all their staff. 

Westpac were committed to promoting Australian creativity and engaged local Indigenous artist Lucy Simpson and a community of weavers from the Northern Territory to craft woven structures above ‘reflection pods’ – a hero element to their main breakout floor.

Taking cues from the traditional weaving techniques, we developed graphics that helped to activate these specialist areas, whilst symbolizing the creation of a new, nurturing workspace, woven together from the sum of its many parts.

 

Collaborators

Geyer
The Studio* Collaborative

Explore
Similar
Back to top